...
Svensk trucktillverkning flyttas till fabrik i Polen
Tillverkningen av Kalmars gaffeltruckar läggs ner i Lidhult och flyttas till Polen.

Trucktillverkaren Kalmar, som ingår i Cargotec, ska flytta sin svenska tillverkning av gaffeltruckar till företagets polska fabrik i Stargard. 190 anställda vid monteringsfabriken i Lidhult, väster om Ljungby, berörs. Överföringen av tillverkningen till Polen beräknas ta två år.
”Vi är införstådda med att det blir en svår tid för medarbetarna i Lidhult. Vi måste dock säkerställa att vi fortsätter att bevara vår globala ledande ställning även i framtiden” , säger Dan Pettersson, senior vice president, Mobile Equipment Kalmar i ett pressmeddelande.


Kalmar skriver i pressmeddelandet att flytten ingår i en konsolideringsplan, där man vill få en mer kostnadseffektiv produktionsorganisation.

I planen ingår – förutom flytten av Lidhultverksamheten till Polen – att Kalmar ska investera i nya state-of-the-art-anläggningar i Sverige, omvandla verksamheterna i södra Sverige till ett affärs-, innovations- och teknikcentrum samt att man ska utveckla ett digitalt affärsutvecklingsprogram tillsammans med Linnéuniversitetet, som finns i Kalmar och Växjö.

”Våra småländska rötter är starka och det planerade affärs-, innovations- och teknikcentrat kommer att skapa nya jobb i regionen. Och i Polen är vår plan att expandera verksamheten vid fabriken i Stargard, vilket skulle skapa 200 nya jobb i regionen”, säger Dan Pettersson.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kalmar logistik Materialhanteringsutrustningar Övrigt Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK