...
Full fart i Workington efter omfattande ombyggnad
Nu är det åter full fart vid Iggesunds brittiska bruk Workington efter en omfattande ombyggnad.
”Vi har fått en mer avancerad plattform för vårt fortsatta utvecklingsarbete”, säger Bengt Löfroth.

”Ett helgjutet jobb från både vår egen personal och kontrakterade entreprenörer”, konstaterar VD Ulf Löfgren.

Kartongmaskinen i Workington som nu är ombyggd och har fått ett nytt pressparti.

Efter en omfattande ombyggnad av kartongmaskinen är det nu åter full produktion vid Iggesund Paperboards brittiska kartongbruk Workington.
I början av mars stängde man ner kartongmaskinen för en ombyggnad, där maskinens äldsta del, presspartiet, skulle bytas ut mot dagens spetsteknik. Ombyggnaden ökar maskinens kapacitet med 20.000 ton per år, från 200.000 till 220.000 ton, och ger dessutom förutsättningar för att ytterligare höja kvaliteten på kartongen.


”Det här är de omedelbara effekterna, men på sikt betyder det nya presspartiet att vi får en mer avancerad plattform för vårt fortsatta utvecklingsarbete. Det kommer att bli avgörande för vår framtida konkurrenskraft”, säger Bengt Löfroth, tekniskt strategiansvarig vid bruket i Workington.

En ombyggnad av en stor pappersmaskin är en kapplöpning med tiden. De höga kapitalkostnaderna gör att varje dags och varje timmes intäktsbortfall är betydande. Därför måste ombyggnaden vara detaljplanerad, så att alla entreprenörer vet exakt vad de ska göra och när detta ska ske. Detaljplaneringen av ett stopp, som det i Workington, påbörjas mer än ett år i förväg.

”Jag kan se tillbaka på ett helgjutet jobb från både vår egen personal och de entreprenörer, som varit inblandade. De har jobbat dag och natt för att ge oss bästa möjliga förutsättningar”, konstaterar Ulf Löfgren, VD för bruket i Workington.

Det nya presspartiet, tillsammans med andra åtgärder som genomförts under ombyggnadsperioden, innebär också en energieffektivisering. 
”Vi jagar ständigt sätt att effektivisera och hushålla med de resurser vi har att spela med. Det vi gör nu innebär att vi sänker vår totala energiförbrukning med nära 10 procent - bara det är en bedrift”, betonar Bengt Löfroth

Vid bruket i Workington producerar Iggesund Paperboard falskartongen Incada. Den tillverkas av färskfiber och har en styvhet, som gör den lämplig som förpackningsmaterial för den som vill ge sin produkt ett gott skydd med låg vikt och samtidigt ha möjligheten till bästa möjliga tryck på förpackningen.

Sedan millennieskiftet har Iggesund Paperboard investerat mer än 200 miljoner pund (ca 2,3 miljarder kronor) i kartongfabriken i Workington – den nu genomförda ombyggnaden oräknad. Enligt Iggesund är Workington idag den enda återstående kartongfabriken för färskfiber på de brittiska öarna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Iggesund Iggesund Paperboard Incada Kartong Kartongförpackningar Kartongmaskin Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK