...
Stora Enso har startat upp sin kartongmaskin i Beihai
Stora Ensos konsumentkartongmaskin vid bruket i kinesiska Beihai har nu startats.

Stora Ensos konsumentkartongmaskin vid Beihai-bruket i Guangxi -regionen i Kina startade framgångsrikt produktionen den 26 maj.
Det innebär att den första rullen med konsumentkartong producerades 18 månader efter uppstarten av Stora Ensos omfattande byggprojekt på platsen, som totalt inneburit en investering på 800 miljoner euro (cirka 7,4 miljarder kronor).


”Idag känner jag mig stolt och glad å hela teamets vägnar. Vi har uppnått en stor milstolpe i Stora Ensos historia. Vårt mål nu är att dra nytta av den växande efterfrågan i Kina och Asien för högkvalitativ konsumentkartong”, sade Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström i samband med uppstarten av kartongmaskinen.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att  projektet i Beihai påbörjades på ett nyetablerat markområde. I tillägg till kartongmaskinen har bruksområdet infrastruktur, kraftverk, vatten och avloppsreningssystem. Den högsta nivån av arbetssäkerhetsstandarder har efterlevts. Med som mest 5.500 arbetare på plats, har mer än 16 miljoner arbetstimmar genomförts med endast en arbetsskada (’Lost Time Accident’).

Kartongmaskinen förväntas uppnå full produktion inom 18 - 24 månader. Vid full drift kommer fabriken att ha en årlig kapacitet på 450.000 ton vätskekartong samt andra högkvalitativa kartongprodukter.

I investeringen i Beihai ingår även ett massabruk för mekanisk massa (BCTMP = bleached chemi-thermomechanical pulp) med en årlig kapacitet på 220.-000 ton. Massabruket kommer att vara i drift under fjärde kvartalet 2016.

Den officiella invigningen kommer att äga rum den 16 juni 2016 i Beihai-bruket.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CTMP dryckeskartong Karl-Henrik Sundström Kartong Kartongmaskin Kina Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK