Plastkassen ESSI ett konkret exempel på cirkulär ekonomi
Amerplasts plastbärkasse ESSI är ett exempel på cirkulär ekonomi.
Det insamlade plastmaterialet – det mesta från finska hushåll – bearbetas och omvandlas till högkvalitativt plastgranulat.

Finska Amerplast har tillsammans med Fortum Recycling & Waste Solutions lanserat plastbärkassen ESSI, som är ett konkret exempel på cirkulär ekonomi. Plasten kommer uteslutande från återvunnet material och merparten består av plast från finska hushåll.

Plastkassen betecknas som CO2-neutral, med ett koldioxidavtryck som är betydligt mindre än det hos traditionella bärkassar i detaljhandeln i dag, inklusive pappers- och tygpåsar.

 Den insamlade plasten bearbetas med hjälp av senaste teknik hos Fortum Recycling & Waste Solutions och omvandlas till högkvalitativ återvunnet plastgranulat under varumärket CIRCO®, vilket sedan kan användas av plastbearbetande företag till olika plastprodukter.

”Det är spännande att vara en del i ett verkligt exempel på cirkulär ekonomi. Nu har vi den nödvändiga infrastrukturen för återvinning och tillverkning av plastkassar från konsumentavfall. Om vi vill kan vi lämna alla andra plastkassevarianter bakom oss i morgon dag!”, säger Amerplasts VD Børge Kvamme, som också betonar att det är viktigt att det cirkulära konceptet används även i andra flexibla förpackningsapplikationer och på så sätt visar vägen för fler miljövänliga plastförpackningar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-06-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Amerplast återvinning Bärkassar Ekonomi Miljö Övrigt Plast Plastförpackningar plastpåsar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Dynatec
Speedpac
RPC
Mobergs
Antpac