...
Ardagh fortsätter växa genom uppköp

Glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group fortsätter att växa genom uppköp. Det senaste förvärvet avser det USA-baserade familjeföretaget Leone Industries, som är beläget i Bridgeton, New Jersey och som varje år producerar mer än 500 miljoner glasförpackningar.

För Ardagh, som köper företaget direkt av Leone-familjen, innebär förvärvet att koncernens glasförpackningsdivision växer med 10 procent. Inga ekonomiska detaljer kring affären har avslöjats.

Leone Industries grundades 1966 och är en tekniskt avancerad tillverkare av glasförpackningar för livsmedels- och dryckesmarknaden i USA.

”Vi är mycket nöjda med förvärvet av Leone Industries som kommer att hjälpa oss att växa på glasförpackningsmarknaden i USA. Det är ett viktigt steg och kommer att tillföra både volym och värde till vår verksamhet”, säger Ardagh Group koncernchef Niall Wall.

Ardagh Group, som har sina rötter i Irland men har huvudsäte i Luxemburg, är en ledande global aktör inom metall- och glasförpackningar. Koncernen har 91 tillverkande enheter i 25 länder och sysselsätter cirka 15.000 anställda. Koncernen omsätter cirka 3,5 miljarder euro (ca. 28,5 miljarder kronor).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK