...
Ekologiskt papper till torra och feta livsmedel

Finska UPM har utvecklat ett ekologiskt fettresistent papper avsett för inslagning av torra och feta livsmedel (bilden).
Barriäregenskaperna i det nya pappret har uppnåtts utan användning av fluorkemikalier eller beläggning med polyeten, vilket gör pappret helt återvinnings- och bionedbrytbart.


Det nya pappret, som fått namnet SwanBarrier, finns i en lätt- och en normalversion och är avsett för torra och feta livsmedel som bröd, kakor, sandwichar, ätfärdiga baquetter, etc.
UPM skriver i ett pressmeddelande att bröd inslaget i SwanBarrier Light hålls färskt i åtminstone två till tre dagar. I motsats till plast andas barriärpappret, vilket förhindrar brödet från att bli fuktigt och degigt.
När SwanBarerier används till feta produkter bevaras form och färg hos produkterna och papprets fettresistens gör att konsumenten slipper kladdiga händer och fingrar.

”Vi ville utveckla ett omslagspapper som hade de önskvärda barriäregenskaperna utan att använda icke-nedbrytbara komponenter och med SwanBarrier-sortimentet tillgodoser vi kundernas behov av ett återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart förpackningsmaterial”, säger UPM Packaging Papers produktchef Timo Lehmuskallio.

UPM SwanBarrier Light finns I ytgramnvikterna 45 och 55 gram/kvadratmeter och SwanBarrier finns i 60 och 65 gram/m2. Båda papperskvaliteterna lämpar sig för tryck med flexoteknik och båda är också godkända för kontakt med livsmedel enligt BfR och FDA.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK