Norrländskt frukostmöte om förpackningars brukarvänlighet

Den 4 december befinner sig sydsvenska förpackningsklustret Packbridge åter i Sundsvall, nu för att hålla ett av sina uppskattade frukostmöten
Liksom i oktober, då man höll ett ”Packbridge efter 3” –seminarium, blir det ett samarrangemang med norrländska klustret Packaging Mid Sweden, som efter nyår blir en del av Packbridge.
Temat för frukostmötet i december blir användarvänlighet i olika former och en av föredragshållarna blir professor Lena Lorentzen (bilden) från Mittuniversitetet, som ska informera om en ny metod att utvärdera förpackningar ur ett handikapperspektiv.


Lena Lorentzen är en av grundarna till Unicum, ett kunskapscenter för bl. a förpackningsutveckling, där man provar hanterbarheten av förpackningar utifrån ett handikapperspektiv. Lena Lorentzen kommer att berätta hur Unicum utvärderar förpackningar efter en metod, som tagits fram tillsammans med handikapporganisationerna i Sverige. Metoden är erkänd bland annat av läkemedelsindustrin och flera stora varumärkesägare har involverats i metodarbetet, som nu fått internationellt erkännande.

Från Mittuniversitetet kommer också Christina Dahlström, som på frukostmötet ska berätta om Sesam-projektet, där forskare vid universitetet tagit fram en lösning för lättöppnade transportförpackningar. I stället för riskfylld och krånglig användning av verktyg som till exempel kniv eller sax kan sekundärförpackningar i stället förses med så kallad delaminerande tejp, som släpper när den utsätts för elektrisk energi.

Från Mittuniversitetets program Förpackningsdesign & Kommunikation kommer masterstudenterna Kristina Jeppson och Malin Sedin att berätta om metoden ”Shiva”, som är ett sätt att optimera en förpacknings design och maximera dess kommunikationsförmåga. Metoden är utvecklad för att identifiera och isolera grafiska element i en design, vilket gör det möjligt att rangordna de grafiska elementens betydelse för vilket intryck en konsument får av en specifik förpackning i butikshyllan.

Platsen för Packbridges/Packaging Mid Swedens frukostmöte den 4 december blir ”Blå studion” i Sundsvall och mötet börjar kl. 07.15. Mer info finns på Packbridges hemsida.

För den som inte kan närvara i Sundsvall sänds frukostmötet även direkt via streaming på Internet på www.packbridgetv.com


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK