...
Metso-maskin för wellpappråvara är Amcors största enskilda investering

Globala förpackningsjätten Amcor har byggt en ny anläggning i Botany, strax utanför Sydney i Australien. I anläggningen finns en ny jättemaskin för tillverkning wellpappråvara från återvunnen fiber. Maskinen, som fått beteckningen B9, är byggd av finska Metso och den har en årskapacitet på 400.000 ton.
”The New Mill”, som anläggningen kallas, har kostat 500 miljoner dollar (cirka 3,25 miljarder kronor) och det är den enskilt största investeringen i Amcor-koncernens 144-åriga historia.


”Detta är den mest sofistikerade maskinen i hela Australasia för tillverkning av wellpappråvara från återvunnen fiber. Den tillverkar högkvalitativt 100 procent återvunnet material, som är starkare, jämnare och har bättre färgkvaliteter”, sade Nigel Garrard, chef för Amcor Australasia, i samband med invigningen, som förrättades av premiärministern i New South Wales Barry O´Farrell.

B9 ersätter tre mindre maskiner, som fallit för åldersstrecket, och den är enlig Amcor den största pappersmaskinen i Australasia-regionen. Den är 330 meter lång och 22 meter hög och har en banbredd på 6,25 meter. B9 producerar wellpappråvara i form av testliner och fluting i ytvikter från 80 till 200 gram per kvadratmeter och all wellpappråvara produceras av 100 procent återvunnen fiber. Tillverkningshastigheten är imponerande 1,6 kilometer i minuten och pappersrullarna blir cirka 5,7 meter i diameter och väger upp till 47 ton styck!

”The New Mill” började uppföras år 2011 och projektet har sysselsatt mer än 800 personer. Under full drift kommer anläggningen att sysselsätta mer än 150 anställda.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK