...
Nytt från Pakistan 2:
Klart med samriskbolag i Pakistan

Stora Enso meddelar att man tillsammans med företaget Packages Ltd. nu har slutfört processen med att etablera ett samriskföretag med namnet Bulleh Shah Packaging (Private) Limited i Pakistan. Processen med samriskföretaget initierades i september i fjol (läs här).
Bulleh Shah Packaging kommer främst att producera förpackningar till lokala och internationella nyckelkunder på den snabbt växande pakistanska marknaden.


Stora Ensos inledande aktieinnehav är 35 procent med ett åtagande att till det överenskomna värdet öka sitt innehav till 50 procent vid ett senare skede, när vissa villkor har uppfyllts.

Det överenskomna värdet för 100 procent av samriskföretaget är cirka 83 miljoner euro (ca 715 miljoner kr) på skuldfri basis. Kontantersättningen för Stora Ensos andel på 35 procent uppgick under andra kvartalet 2013 till cirka 30 miljoner euro (ca 258 miljoner kr).

”Vi är glada över att nu kunna sätta igång med det nya samriskbolagets verksamhet i Pakistan. Efterfrågan på förpackningsprodukter och kartong på den här marknaden ökar och erbjuder en attraktiv tillväxtmöjlighet för oss”, säger Mats Nordlander, chef för Stora Ensos affärsområde Renewable Packaging.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK