...
Två oblatförslutningar belönades i EAFA:s Alufoil Trophy 2013
Trofévinnande blister från Amcor Flexibles.
Amcor Flexibles Alufix Dry Smart belönades också.

Finska Huhtamäki var en av vinnarna, när Alufoil Trophy 2013 delades ut av organisationen EAFA (European Aluminium Foil Association). Det var det finska bolagets affärsområde Huhtamaki Flexible Packaging Europe som tog hem trofén med sin oblatförslutning Foil Pillow Lid (t.v. på bilden ovan), vilken har maximala barriäregenskaper trots att mindre mängd alufolie används.
Huhtamäki vann sitt pris i klassen ”Resurseffektivitet” (Resource Efficiency), där också ett annat liknande oblatkoncept belönades. Det var Constantia Flexibles, som fick en EAFA-trofé för Die Cut Lid 2020 (t.h. på bilden ovan), som är ett präglingsbart förslutningslock för polypropenbägare. Locket består av ett 20 mikron tjockt aluminiumlager belagd med ett patenterat coextruderat material.


En annan trofévinnare i klassen Resurseffektivitet var Amcor Flexibles, som belönades för konceptet Advanced Blister Design, vilket gör att företagets blistersystem Formpack kan uppnå en 40-procentig förbättring av fuktresistansen, trots att blistret tillverkas med en volymminskning av materialet med 30 procent.
Basen i blistret tillverkas av ett flerlagersmaterial med en kärna av 45 mikron tjock alufolie. Förseglingsfolien består av en 25 mikron tjock alufolie, lackad på båda sidor. Tillsammans ger det här ett blister med mycket hög fuktresistans.

Amcor Flexibles tog också hem en EAFA-trofé i klassen ”Teknisk innovation”, där man belönades för förslutningskonceptet Alufix Dry Smart, som är ett BPA- och melaminfritt ”peel-off”-membran. Membranet är försett med ett PVC-fritt lackförseglingsskikt, som tillåter applicering i höga hastigheter.

N.B.: Vi återkommer framöver med presentationer av trofévinnande förpackningar och alufoillösningar i de andra klasserna i årets Alufoil Trophy.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK