...
Rexam renodlar sin verksamhet: Säljer hälso- och sjukvårdsenheten

Brittiska förpackningskoncernen Rexam plc har de senaste åren sålt av stora delar av sin verksamhet och alltmer koncentrerat sig på den mest lukrativa delen – tillverkning av dryckesburkar i metall.
Den senaste avyttringen inom Rexam rör bolagets affärsområde inom hälso- och sjukvård. Affärsenheten Healthcare är indelad i tre divisioner – Pharmaceutical Devices, Prescription Retail Packaging och Closures & Containers – och Rexam står nu i begrepp att sälja de två förstnämnda till investeringsföretaget Montagu Private Equity, som lagt ett bindande bud på 805 miljoner dollar kontant.


År 2012 sysselsatte de båda aktuella divisionerna cirka 1.500 personer och omsatte cirka 250 miljoner pund. Pharmaceutical Devices och Prescription Retail Packaging svarar för cirka 85 procent av Healtcare-områdets rörelseresultat.

Rexam skriver i ett pressmedelande att innan affären med Montagu Private Equity kan slutföras ska samråd ske med berörda fackklubbar, etc. vid de aktuella enheterna. Affären ska också godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, etc. Rexam förväntar sig att affären kan slutföras under första halvåret i år.

När det gäller den kvarvarande divisionen inom Healthcare – Closures & Containers – så skriver Rexam i meddelandet att man diskuterar en försäljning även av denna och att man kommer att lämna besked längre fram, när dessa försäljningsplaner blir mer konkreta.

”Försäljningen av Healthcare är en del i vår långsiktiga strategi att maximera värdet för aktieägarna. Vi kommer nu att få en stark finansiell ställning och kunna fokusera på dryckesburkar, där vår strategi blir att balansera tillväxt och avkastning och att fortsätta med utvalda investeringar på marknader med hög tillväxt”, säger Rexams VD Graham Chipchase i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Läkemedel Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK