...
Se den spektakulära pingismatchen mellan världsettan Timo Boll och KUKA-roboten!
I en dammig, öde pingishall någonstans i Tyskland spelas den märkliga pingismatchen mellan Timo Boll, människa och KR Agilus, maskin…
Matchen är i gång. Roboten servar och Timo Boll gör sig beredd att returnera. Har han en chans mot världens snabbaste plockrobot?

Tyska robottillverkaren KUKA är känd för avancerade och innovativa robotlösningar, inte minst när det gäller robotar, som lämpar sig för förpackningshantering, pallettering, mm.
Men hur snabb och flexibel är egentligen en KUKA-robot? Den frågan ställde sig företagets ingenjörer och för att få svar lät man roboten KR Agilus, ansedd som en av världens snabbaste robotar, utmana bordtennisproffset Timo Boll på en pingismatch!
Resultatet blev en tuff och jämn kamp, där man och maskin kämpade stenhårt om varje boll – och segrare blev…


Om du vill veta resultatet och se den spektakulära pingismatchen mellan 32-årige Timo Boll, silver- och bronsmedaljör i VM och OS och en gång rankad världsetta i pingis, och KR Agilus, sexaxlad plockrobot från KUKA med en räckvidd på 9 meter (!) och en ”träffprecision” på +/- 0,03 millimeter, så klicka HÄR!

KUKA skriver på sin hemsida att roboten KR 6 R900 SIXX (KR Agilus) är speciellt utvecklad för snabb hantering. Roboten, som väger 52 kg, kan monteras antingen på golv, tak eller vägg och den klarar laster upp till 6 kilo. Räckvidden är 901 millimeter och noggrannheten +/- 0,03 mm.
Den är lämplig till flera förpackningsrelaterade hanteringar, t.ex. pick-and-place i förpackningslinjer, applicering av etiketter och förseglingar, pallettering, mätning, testning och inspektion, mm.
--------------------------------
N.B. Det här är inte första gången man testar avancerade robotars förmåga att utöva sport. Klicka HÄR så kan du få se en robot från svenska ABB Robotics spela biljard!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Övriga Övrigt Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK