...
Och nu finns bara burkarna kvar...

Nu har Rexam bara burkarna kvar!
Under en tid har den brittiska förpackningstillverkaren Rexam plc riktat in sig på att renodlad sin verksamhet och avyttra de affärsområden, som inte är direkt förknippade med produktion av dryckesburkar i metall.
Och nu meddelar Rexam att den sista ”icke-burk”-divisionen - Containers & Closures, som ingått i affärsområdet Healthcare – ska säljas till USA-företaget Berry Plastics Group för en kontantsumma på 135 miljoner US-dollar (ca 870 miljoner kronor).


I början av februari i år meddelade Rexam att man har för avsikt att avyttra sitt affärsområde inom hälso- och sjukvård, och därmed kunna renodla sin verksamhetsinriktning till endast dryckesburkar i metall och därmed tillhörande produktion. Affärsenheten Healthcare har bestått av tre divisioner – Pharmaceutical Devices, Prescription Retail Packaging och Closures & Containers – och av dessa ska de två förstnämnda enligt pressmeddelandet från feburari säljas till investeringsföretaget Montagu Private Equity, för 805 miljoner dollar kontant (läs här).

Och nu är det alltså klart med avyttringen av även den sista divisionen inom Healthcare – Closures & Containers – sedan Berry Plastics Group lagt ett bindande bud på 135 miljoner US-dollar. Affären, som måste godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas kunna slutföras i mitten av det här året.

USA-företaget Berry Plastics är sedan tidigare en etablerad uppköpare av Rexam-enheter. År 2011 köpte man nämligen Rexams USA-baserade verksamhet för dryckes- och specialförslutningar (läs här) för 360 miljoner dollar kontant.

I samband med pressreleasen angående Berry Plastics bud på Closures & Containers-divisionen skriver Rexam att den ovannämnda försäljningen av övriga Healthcare-divisioner till Montagu Private Equity fortskrider enligt planerna och förväntas vara genomförd under årets andra kvartal.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-03-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK