...
Flygresenärernas pantpengar skänks till hjälporganisationen Läkare Utan Gränser

Nu utrustas fem svenska flygplatser med speciella pantkärl, där resenärer kan skänka sina pantbelagda burkar och PET-flaskor.
Det är Returpack/Pantamera och Swedavia som har inlett ett samarbete för att hjälpa Läkare Utan Gränser att rädda liv genom att pantpengarna för resenärernas burkar och plastflaskor oavkortat går till den ideella läkarorganisationen.
De fem flygplatserna, som får de särskilda pantkärlen är Bromma, Arlanda, Landvetter, Umeå och Luleå.


”Om det här blir den succé, som vi hoppas på, så vill vi, tillsammans med Swedavia, införa samma system på de fem övriga statliga flygplatserna”, säger Rickard Andersson, produktchef på Returpack.

Pantprojektet ingår i Swedavias arbete för hållbart företagande. Insamlingen av burkar och petflaskor fyller flera viktiga syften.
”Vi arbetar för en hållbar utveckling och genom det här samarbetet ser vi till att öka återvinningen och på så sätt spara energi. Läkare Utan Gränser är dessutom en organisation, som stämmer väl överens om vår syn på socialt ansvarstagande”, säger Tove Möller på Swedavia.

Returpacks bedömning är att panten enbart från Arlanda är värd omkring en miljon kronor per år. Även om inte allt kommer att samlas in från start, kan summan på sikt bli betydande. Samtidigt som projektet hjälper Returpack i arbetet att öka återvinningen, ger det ett värdefullt bidrag till Läkare Utan Gränsers livsviktiga arbete i katastrofdrabbade områden.
”Tillskottet kommer att bidra till att förstärka våra möjligheter att rädda flera liv i katastrofdrabbade områden runt om i världen”, säger Johan Mast på Läkare Utan Gränser.

Pantbehållarna kommer att placeras på olika platser på flygplatserna, bland annat intill säkerhetskontrollerna, där många resenärer idag lämnar ifrån sig flaskor och burkar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK