...
"Träfiberflaska" ersätter Carlsbergs glasbuteljer!
EcoXpac har inte bara utvecklat en intressant träfiberflaska – man har även lyckats konstruera en tålig skruvförslutning i samma träfibermaterial!
”Detta är goda nyheter”, säger Andraea Dawson-Shepherd, Carlsberg.

Danska bryggerijätten Carlsberg har inlett ett treårigt samarbete med det danska företaget EcoXpac med avsikten att utveckla en träfiberbaserad flaska, som ska kunna ersätta dagen glasflaskor!
Projektet grundar sig på den helt bionedbrytbara och biobaserade förpackningen ”Green Fiber Bottle”, som EcoXpac utvecklat.


Utvecklingsarbetet mellan Carlsberg och EcoXpac genomförs i samarbete med Dansk Teknologisk Institut (DTI) och Danmarks Innovationsfond.

Carlsberg skriver i ett pressmeddelande att samarbetet med EcoXpac är ”ett banbrytande avtal för att utveckla världens första helt biologiskt nedbrytbara träfiberflaska för drycker”.

”Detta är goda nyheter. På Carlsberg tror vi starkt på vikten av cirkulär ekonomi för att säkerställa en hållbar framtida tillväxt och om det här projektet förverkligas kommer det att innebära en total förändring av alternativen för förpackning av drycker och vätskor”, säger Andraea Dawson-Shepherd, chef för Corporate Affairs hos Carlsberg.

Enligt uppgift är det Carlsbergs förhoppning att den träfiberbaserade flaskan – under förutsättning att den blir livsmedelsgodkänd – ska ersätta glasflaskorna för alla Carlsbergs produkter, alltså inte bara öl.

Tidningen nord emballage har tidigare skrivit om danska företaget EcoXpac och deras uppmärksammade ”Green Fiber Bottle”. Den artikeln kan du läsa genom att klicka på pdf-länken nedan.

 

Ladda ner PDF: ecoXpac - nord emballage 6-2014.pdf


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK