...
UPM Raflatac bestrider Avery Dennisons stämning
UPM Raflatc bestrider bestämt att deras etikettfilm Raflex, (bilden), som är av MDO-typ, kränker ett av Avery Dennisons gällande patent för en liknande etikettfilm.
Avery Dennisons Global MDO-film lanserades år 2011 och nu hävdar bolaget att Raflatacs etikettfilm Raflex MDO kränker Avery Dennisons patent för Global-filmen.
”Vi bestrider patentintrång. Det är en grundlös anklagelse”, säger UPM Raflatacs chefsjurist Juuli Kivelä.

Häromdagen kunde vi berätta hur globala etikettjätten Avery Dennison lämnat in en stämningsansökan till en tysk domstol, med innebörden att finska etikettmaterialtillverkaren UPM Raflatac genom sin tillverkning och försäljning av etikettfilmen Raflex MDO kränkt ett av Avery Dennisons europeiska patent på en liknande produkt. (Läs HÄR).
Och nu har UPM Raflatac svarat på anklagelserna – och det är med hårda och bestämda ord man kategoriskt avvisar anklagelserna, som man betraktar som grundlösa.


”Vi är medvetna om den stämningsansökan med hävdande av patentintrång relaterat till det europeiska patentet 2 049 333 B1, som Avery Dennison inlämnat i Tyskland. Vi bestrider att sådant intrång har skett. Istället har vi kontinuerligt försökt uppnå samförstånd med Avery Dennison i denna fråga. I avsaknad av sådant samförstånd kommer UPM Raflatac att använda alla medel för att skydda sig mot denna grundlösa anklagelse och hävda vår rätt att fortsätta tillverkning och leverans av Raflex MDO till våra kunder”, skriver UPM Raflatacs chefsjurist Juuli Kivelä i ett pressmeddelande.
 
Raflatac skriver också i meddelandet att man under de senaste åren utvecklat ett antal produkter inom etikettfilm som använder MDO-teknik (MDO = Machine Direction Orientation).

”Vår produktutveckling har resulterat i flera nya uppfinningar, som är globalt skyddade genom patent. Raflex MDO är ett bra exempel på detta utvecklingsprogram, som skapat en högpresterande produkt och ett alternativ på marknaden”, skriver Raflatac.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Avery Dennison Etikett/Märkning Märknings- & Etiketteringsutrustning Raflatac

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK